Waar kan ik mijn serienummer vinden voor Vectorworks?

Let op: om misbruiken te vermijden zijn Vectorworks serienummers alleen beschikbaar voor contract- of supportmanagers.

Voor Vectorworks Service Select Klanten

• Log je in op serviceselect.vectorworks.net met de gegevens die je ontvangen hebt bij de aanmaak van je contract. Standaard is de gebruikersnaam de eerste letter van je voornaam gevolgd door je volledige achternaam in kleine letters, zonder spatie.
  • Bijvoorbeeld: Bart Janssens = bjanssens
  • Ken je je wachtwoord niet? Dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen door te klikken op “Geen toegang tot uw account?”. Vervolgens kan je bij “Wachtwoord vergeten” een nieuw wachtwoord aanvragen op basis van je gebruikersnaam (zie boven).
  • Bovenaan kies je voor het tabblad “Mijn licenties”
  • Hier krijg je een lijst te zien van al je actieve serienummers voor de huidige versie. Door op de pijl voor “Versie” te klikken zal je ook de serienummers van de oudere versies te zien krijgen.

Voor klanten zonder Vectorworks Service Select

• Heb je géén Vectorworks Service Select contract? Dan kan je jouw serienummer(s) vinden op de registratiekaart die je ontvangen hebt bij de aankoop van de licentie.

Waar kan ik Vectorworks downloaden?

Vectorworks kan je zonder meer downloaden vanop onze website www.vectorworks.be, of via onderstaande links.

Let op! Vectorworks bestaat in verschillende taalversies. Selecteer dus de taal die bij jouw Vectorworks serienummer hoort.

download.vectorworks.be

download.vectorworks.nl

Hoe vaak kan ik Vectorworks installeren?

• Electronisch serienummer (beginnende met de letter “E”)

Bij een electronische licentie heb je géén USB-dongel nodig. Het serienummer van deze licentie zal beginnen met een E. Elke licentie kan op twee computers geïnstalleerd worden. Je kan éénzelfde serienumer niet op beide computers tegelijkertijd gebruiken.

• Serienummers mét dongel: (beginnende met de letter “B”)

Bij dit serienummer hoort altijd een dongel. Wil je van thuis uit werken dien je niet alleen je het juiste serienummer in te geven, je dient de dongel ook in de USB-poort van de computer te plaatsen.

Ik krijg de melding dat mijn serienummer in gebruik is? Wat nu?

Dit komt omdat twee gebruikers hetzelfde serienummer gebruikt hebben tijdens de installatie. Zorg dat elke gebruiker steeds zijn eigen serienummer gebruikt om Vectorworks te installeren. Hoe je aan je nieuwe serienummer komt, kan je vinden in het artikel “Waar kan ik mijn serienummer vinden voor Vectorworks?”

Vraag ook even na bij je collega’s met welk serienummer ze aan de slag zijn. Mogelijk is er door een vergissing bij hen een verkeerd serienummer gebruikt.

Kan ik mijn licentie zowel op Mac als op Windows installeren?

Ja, dat kan je zelfs met hetzelfde serienummer. Je dient enkel de juiste installer te downloaden. Hoe je dat kan doen, vind  je in het artikel “Waar kan ik Vectorworks downloaden?”

Ik krijg de melding dat mijn serienummer niet correct is. Hoe komt dat?

Elke versie van Vectorworks beschikt over zijn eigen serienummer. Let steeds goed op dat je het juiste serienummer ingeeft bij de installatie of activatie van je Vectorworks. De versie kan je steeds herkennen aan het tweede karakter van je serienummer. Hoe je serienummers van andere versies kan downloaden kan je terugvinden in het artikel “Waar kan ik mijn serienummer vinden voor Vectorworks?”

Vectorworks 2020: EF… of  BF...

Vectorworks 2019: EE… of BE...

Vectorworks 2018: ED… of BD...

Vectorworks 2017: EC… of BC...

Kan ik met een netwerk-licentie (beginnend met de letter "G") ook telewerken?

Ja, dat kan zeker. Maar let op, de werkwijze is anders dan bij gewone serienummers.

Gebruik zonder VPN verbinding (lenen):

1. Zorg dat de computer één keer verbonden is met het netwerk
  2. Ga binnen Vectorworks naar het menu Extra/Instellingen/Voorkeuren Vectorworks. Bij een Engelstalige versie zal je deze voorkeuren terugvinden onder “Tools”.
  3. Klik in het tabblad “Algemeen” op de optie “Aanmeldingsinstellingen…”
  4. Geef aan hoeveel dagen je de licentie zou willen lenen en klik op “lenen”.

Gebruik met VPN verbinding:

• Stel de VPN verbinding zelf in zodat je Vectorworks verbinding kan maken met de licentieserver. Indien je dit niet zelf kan, neem dan contact op met je systeembeheerder.

Mijn Vectorworks geeft aan dat de licentie te vaak geactiveerd is.

Dit komt omdat je hetzelfde serienummer meer dan twee keer geïnstalleerd hebt. Dit kan je jammer genoeg niet zelf oplossen. Neem hiervoor contact op met ons via de supportpagina.