Vectorworks inc. beschikt over een lijst met geteste hardware. Bekijk het overzicht hier.

Processor en besturingssysteem

Bekijk hier alle informatie over de M1-processor.

Absoluut minimum

Basisgebruik

Professioneel

Besturingssysteem

macOS 11.0 (Big Sur)

macOS 10.15 (Catalina)

macOS 10.14 (Mojave)

macOS 10.13 (High Sierra)

macOS 10.12 (Sierra)

macOS 11.0 (Big Sur)

macOS 10.15 (Catalina)

macOS 10.14 (Mojave)

macOS 10.13 (High Sierra)

macOS 10.12 (Sierra)

macOS 11.0 (Big Sur)

macOS 10.15 (Catalina)

macOS 10.14 (Mojave)

macOS 10.13 (High Sierra)

macOS 10.12 (Sierra)

Processor

64-bit Intel Core i5 (of AMD-equivalent) of beter

64-bit Intel Core i7 (of AMD-equivalent) van  2GHz of beter

64-bit Intel Core i7 (of AMD-equivalent) van 3GHz of beter

RAM-geheugen

Absoluut minimum

Basisgebruik

Professioneel

RAM

8GB of meer

16GB of meer

16GB- 32GB of meer

Om meerdere programma's tegelijkertijd te laten draaien is er voldoende RAM-geheugen nodig. Als dit niet het geval is, zal het besturingssysteem langzamer worden. RAM-geheugen is niet duur, dus bespaar hier niet op.

Grafische kaart

De huidige M1 valt onder het label 'absoluut minimum'. We raden dit niet aan voor basisgebruik of professioneel gebruik.

Absoluut minimum

Basisgebruik

Professioneel

Voor Vision

Grafische kaart

Dedicated OpenGL 2.1 compatibel met 2GB VRAM of meer (bv. NVIDIA) of ingebouwde grafische kaart (alleen met Intel "Iris Pro/Plus") OpenGL 2.1 compatibel

Dedicated OpenGL 2.1 compatibel met 3GB VRAM of meer (bv. NVIDIA)

Dedicated OpenGL 2.1 compatibel met 8GB VRAM of meer. Geen ingebouwde grafische kaart met RAM-geheugen.

Dedicated OpenGL 4.1 compatibel met 8GB VRAM of meer. Geen ingebouwde grafische kaart met RAM-geheugen.

Sommige Vectorworks-functies vergen meer van de grafische hardware dan andere. De schermsnelheid en -kwaliteit die de Vectorworks Graphics Module biedt voor de weergave van plattegronden en 3D-modellen, houdt rechtstreeks verband met de snelheid, de geheugengrootte en de ondersteunde functies van de grafische kaart. Bij gebruik van de juiste hardware levert Vectorworks snelle en vloeiende prestaties. Gebruik je oudere of incompatibele hardware, dan zult je merken dat Vectorworks aanzienlijk trager werkt.
Grafische kaarten moeten ten minste versie 2.1 van OpenGL ondersteunen. Kaarten die niet aan deze aanbeveling voldoen, zijn beperkt in functionaliteit en niet erg krachtig, vooral bij OpenGL-rendering. Over het algemeen geldt dat hoe krachtiger je grafische kaart is, hoe vloeiender je met Vectorworks kunt werken.

Beeldresolutie

Absoluut minimum

Basisgebruik

Professioneel

Beeldresolutie

1440x900 of beter

1920x1080 of beter

1920x1080 of beter

Door gebruik te maken van een extern 4K-beeldscherm zal de resolutie verfijnder en gedetailleerder verschijnen bij OpenGL-weergave.