Hoe verleng ik mijn huidige licentie op het studentenportaal?

Zolang je student of docent bent in een ontwerpgerichte opleiding, kan je gebruik maken van de gratis studentenlicentie van Vectorworks. Zo’n licentie is steeds 12 maanden geldig. Je krijgt 30 dagen voor het verlopen van je licentie een melding dat ze gaat verlopen. Vraag binnen of na deze 30 dagen eenvoudig een verlenging aan op het studentenportaal van Vectorworks

1. Ga naar student.myvectorworks.net.
  2. Ga naar het tabblad ‘Licenties’.
  3. Klik op ‘Verlenging aanvragen’ links onder je serienummer.
  4. Vul je juiste gegevens in en klik op de knop ‘Status verifiëren’.
  5. Het studentenportaal zal je aanvraag onmiddellijk verwerken.

Uitzonderingen

In uitzonderlijke situaties zal de goedkeuring voor je aanvraag niet automatisch gebeuren. Hier zal je na stap vijf een melding krijgen met de vraag om door te gaan met het verificatieproces. Voeg in het nieuwe pop-upvenster een correct bewijs van inschrijving toe.

Ook hier zal SheerID zo snel mogelijk de aanvraag nakijken en goedkeuren.

Aanvraag geweigerd

Soms kan SheerID je niet verifiëren met de ingediende informatie. Controleer of je gegevens juist zijn, maar als je nog steeds problemen ondervindt, contacteer het SheerID-ondersteuningsteam via de link die in je afwijzingsmail terugvindt. Indien je na het doorlopen van het proces met SheerID van mening bent dat er een fout is gemaakt, kan je hier een aanvraagformulier invullen.

LET OP

De download die standaard wordt voorgesteld is steeds de meest recente Vectorworks-versie. Gebruikt je school een oudere versie, bespreek dan met je docent welke versie je nodig hebt. Ga vervolgens naar de licenties-pagina op het studentenportaal en klik op “Vorige versies aanvragen”.

Heb je hulp nodig? Als student of docent krijg je gratis online support. Is je vraag dringend, dan kun je ons ook telefonisch bereiken.

Laatste update: 02/08/2022