Hoe vraag ik een gratis licentie aan op het studentenportaal?

Een Vectorworks-licentie is gratis voor studenten en docenten van ontwerpgerichte opleidingen. Op het studentenportaal van Vectorworks maak je eerst een account aan. Vervolgens vraag je je gratis licentie aan en kan je je software downloaden.

1. Ga naar student.myvectorworks.net.
  2. Vul rechts onder ‘Get Free Education Software’ je gegevens in. Klik op ‘Aanmaken’.
  3. Je ontvangt een e-mail om je account te activeren. Klik op ‘Activeer’.
  4. Je wordt doorverwezen naar het studentenportaal, waar je activatiecode al ingevuld is. Is dat niet het geval, kopieer dan de activatiecode uit je e-mail naar het portaal. Klik op ‘Activeren’.
  5. Vervolledig je account, aanvaard de gebruiksvoorwaarden en voeg je bewijs van inschrijving toe*. Klik op ‘Updaten’.
  6. Kies je Vectorworks-versie** en voeg opnieuw je bewijs van inschrijving* toe. Klik op ‘Verzend’.
  7. Download je software door ‘Mac’ of ‘Windows’ te selecteren. Je serienummer blijft 12 maanden actief.

Heb je hulp nodig? Als student of docent krijg je gratis online support. Is je vraag dringend, dan kun je ons ook telefonisch bereiken.

* BEWIJS VAN INSCHRIJVING

Selecteer ‘Bestand kiezen’ en voeg een geldig bewijs (bv. een kopie van je huidige studentenpas) toe met daarop duidelijk vermeld je naam, foto, academiejaar, school en opleiding. Enkel .jpg of .pdf wordt geaccepteerd. Je bestand mag niet groter zijn dan 4MB. Onvolledige of onjuiste aanvragen worden geweigerd. Door de opzet van het portaal wordt deze actie op 2 plekken gevraagd. Je kunt beide keren hetzelfde document uploaden.

** KEUZE VAN JE VERSIE

Gebruik je Vectorworks op school, bespreek dan met je docent welke versie en taaloptie je nodig hebt. Zodra je je taalkeuze gemaakt hebt, is het onmogelijk een andere taal voor dezelfde versie aan te vragen. Vraag je de meest recente versie van Vectorworks aan, dan kun je geen oudere versies meer aanvragen. Bestanden kunnen wel op zo'n manier bewaard worden dat ze compatibel zijn met een oudere versie. Heb je toch een oudere versie nodig, neem dan contact met ons op.