Vectorworks 2024 systeemvereisten voor macOS

Vectorworks vereist een 64-bit processor en besturingssysteem.

Professioneel Basisgebruik Absoluut minimum

Voor grote projecten, complexe en erg gedetailleerde modellen en tekeningen, grote BIM-projecten, commerciële sites, GIS, high-end landschapsontwerp en fotorealistische rendering.

• Besturingssysteem: macOS 14 (Sonoma) | macOS 13 (Ventura) | macOS 12 (Monterey)
  • Processor:
    • macOS M-series: Apple M1 Max 32GB of beter
    • macOS Intel: 3.0GHz Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 met 8 cores of beter
  • RAM-geheugen: 32GB of meer
  • Grafische kaart:
    • macOS M-series: Apple M1 Max 32GB of beter
      64GB of 12GB VRAM is aangeraden bij het gebruik van meerdere schermen of een scherm met 4K of hogere resolutie.
    • macOS Intel: Metal GPUFamily2 of later met 8GB VRAM of meer*
      12GB VRAM wordt aangeraden bij gebruik van meerdere schermen of een scherm met 4K of hogere resolutie.
  • Beeldresolutie: 1920x1080 of beter

Vectorworks installeren op flashopslag (SSD) is aangeraden.

*

Voor Vectorworks Vision moet uw grafische kaart OpenGL 4.1 (of beter) ondersteunen, en minstens 8GB VRAM hebben, liefst uitgegeven in de laatste 3 jaren (vb NVIDIA GeForce RTX 4090, AMD Radeon RX 7900 XTX). Geen ingebouwde grafische kaart met RAM.

**

Apple M1 en latere Macs delen het geheugen voor algemene verwerking en grafische toepassingen. Wij raden meer geheugen aan voor deze systemen dan voor traditionele systemen waar RAM en VRAM gescheiden zijn.

LET OP

Renderworks zal niet werken op oudere Intel Macs die AVX-ondersteuning missen, zelfs als macOS 11 geïnstalleerd is door de officiële Apple installatieprogramma's te omzeilen.

Laatste update: 21/12/2023