Systeemvereisten Server macOS

Als de server uitsluitend voor gegevensopslag wordt gebruikt, is een relatief eenvoudig systeem voldoende. Zodra via de server aan Teamwerk wordt gedaan, worden de vereisten aanzienlijk hoger.

Professioneel Basisgebruik Absoluut minimum
  • Server: Dedicated Windows-server met SAS- of SSD-opslag en krachtige HD-controllers, 10Gbit of meer netwerkverbinding

Informatie over macOS-hardware

Apple zal de functionaliteit van de serverapp macOS X Server in toekomstige macOS-versies afbouwen. Op middellange tot lange termijn is het de bedoeling om de ondersteuning voor de server stop te zetten.

Vereisten:

• Zowel voor een gegevensserver als voor de belangrijkste serverdiensten volstaat één server voor basisgebruik.

• Serverdiensten zoals DHCP, Open Directory, Active Directory en Printerbeheer vereisen een server voor modaal gebruik.

• Applicatieservers voor databanken en Exchange-servers vereisen een server voor High-end gebruik.

• macOS- en datapartities moeten via een extern opslagsysteem zoals Promise worden opgezet. Thunderbolt zorgt voor een efficiënte verbinding tussen het opslagsysteem en de Mac. Om dataverlies te voorkomen is het aangeraden de harde schijven van de server dubbel of meervoudig te plaatsen. Hierdoor wordt de data gespiegeld of verdubbeld.

• De Apple-apparaten kunnen efficiënt op de switch worden aangesloten met een Thunderbolt naar 10 Gigabit- of glasvezelnetwerk.

• Bij een server met een ingebouwde harde schijf (voor basis of modaal gebruik) moet zowel van het systeem als de data van de harde schijf een back-up gemaakt worden.

• Als de server over een externe opslag beschikt (High-end gebruik), moet de macOS rechtstreeks op de server geïnstalleerd worden.

NAS-server

Vectorworks Teamwork vereist geen dedicated server met server-OS. Een NAS (Network Attached Storage) biedt opslagcapaciteit en stelt de belangrijkste serverdiensten ter beschikking via het netwerk. Voordelen zijn een goede prijs-prestatieverhouding en een snelle installatie.

Vereisten:

• Modellen uit de PRO Series (met origineel SMB-protocol), geen consumentenmodellen

• Intel-processor met voldoende geheugen (8GB of meer)

• Vier of meer poorten voor harde schijven.

• Harde schijven bedoeld voor continu gebruik; uitbreidingseenheden voor toekomstige schaalbaarheid.

• Vier netwerkaansluitingen met 10Gbit (module).

• Rackmount- of desktopmodel (afhankelijk van de plaatsing).

Laatste update: 22/06/2021