Hoe vorm ik een installatie met dongel om naar een elektronische activatie?

Sinds Vectorworks 2020 worden enkel nog dongelloze licenties (ook elektronische licenties genoemd) verdeeld. Deze licenties zijn te herkennen aan het serienummer dat start met een 'E'.

Gebruik je nog een oudere versie van Vectorworks (max. 3 versies terug ten opzichte van de huidige Vectorworks-versie) en wil je die ook omzetten naar een dongelloze versie, dan zal je die eerst moeten deïnstalleren en daarna opnieuw installeren. Bij de herinstallatie kun je vervolgens je nieuwe, dongelloze serienummer ingeven.

Ben je lid van Vectorworks Service Select, dan vind je alle serienummers op het Klantenportaal van Vectorworks onder ‘Licenties’. Voor de oudere serienummers klik je op het zwarte pijltje voor ‘Versie’. Heb je geen Service Select, neem dan contact met ons op voor het omzetten van de serienummers van je oudere versie(s).

Uiteraard kun je tekeningen die aangemaakt werden in een vorige Vectorworks-versie steeds openen in de laatste versie van Vectorworks - daarvoor is geen herinstallatie nodig. Heb je de oudere versies van Vectorworks verder niet meer nodig, dan raden wij aan om deze enkel te deïnstalleren.

Deïnstallatie

• Ga naar de Programmamap.
    • Windows : C:\Program Files
    • macOS : Programma’s
  • Kies de Vectorworks-versie die je wilt verwijderen.
  • Dubbelklik op het icoon ‘De-installeer’, dat zich in de juiste map bevindt.
  • Bevestig de vraag om te deïnstalleren.
  • Bij de vraag of je de gebruikersmap en alle inhoud wenst te verwijderen, klik je op 'Nee'.
  • De deïnstallatie start.
  • Na bevestiging is deze versie gedeïnstalleerd.

Installatie

• Ben je lid van Service Select, dan kun je op het Klantenportaal onder ‘Downloads’ kiezen voor ‘Vorige versies’ om de gewenste Vectorworks-versie te downloaden. Heb je geen Service Select, dan vind je de juiste installers op dit supportportaal.
  • Unzip / decomprimeer de gedownloade map (enkel Windows).
  • Start de installatie.
  • Volg de instructies in het dialoogvenster, geef je ‘Nieuwe serienummer’ (dat start met ‘E’) in en vul je persoonlijke gegevens aan.
  • Vervolledig de instructies in het dialoogvenster.
  • Gefeliciteerd: je hebt nu een dongelloze versie geïnstalleerd.

Herhaal alle stappen voor de andere versies die je graag dongelloos zou gebruiken.

Laatste update: 28/03/2022
J
Julie is the author of this solution article.