Systeemvereisten Teamwerkserver

Voor Teamwerk zijn snelle netwerkverbindingen vereist. Naarmate de netwerkbandbreedte toeneemt, nemen ook de prestaties van Teamwerk toe. Lagere netwerksnelheden kunnen nog steeds een bevredigende gebruikerservaring bieden als je bewerkingen beperkt die grote hoeveelheden gegevens via het netwerk overdragen (zoals het doorvoeren van wijzigingen in het projectbestand of het vernieuwen van een lokaal werkbestand).

Aanbevolen Minimum
  • Besturingssysteem: Windows Server 2012 of later | Windows 11 | Windows 10 64-bit | macOS 12 (Monterey) | macOS 11 (Big Sur) | macOS 10.15 (Catalina) | macOS 10.14 (Mojave) | macOS 10.13 (High Sierra) | macOS 10.12 (Sierra)*
  • Processor: 64-bit Intel Core duo (of AMD-equivalent) of beter
  • RAM: 4GB of meer

• Server gebaseerde LAN-sharing: Gigabit Ethernet (1Gbit/s) netwerkverbinding
  • Bestand gebaseerde LAN-sharing: Gigabit Ethernet (1Gbit/s) netwerkverbinding
  • Cloud-sharing: Snelle internetverbinding (50 Mbit/s of hoger)**

*

Teamwerkservers kunnen ook worden geïnstalleerd op elk systeem dat Docker ondersteunt, zoals Network-Attached Storage (NAS) -apparaten.

**

Cloud sharing werkt het beste met kleine teams of kleine projecten. Het wordt niet aanbevolen voor grote teams of grote projecten. Je kunt aanzienlijke snelheidsverbeteringen verwachten wanneer je Dropbox gebruikt met LAN-synchronisatie ingeschakeld. Het is de beste cloud-gebaseerde deeloplossing voor Teamwerk.

WINDOWS TIP

Installatie van het Microsoft Visual C++ Redistributable pakket voor Visual Studio 2017 is nodig. Op sommige Windows-systemen zal dit al geïnstalleerd zijn. Indien nog niet geïnstalleerd, kan je de installatiebestanden terugvinden op de Microsoft Visual C Downloads pagina.

Firewalls

Firewalls moeten netwerkpoorten toestaan die worden gebruikt door de Teamwerkserver. De standaardpoort is 22001. Deze kan tijdens de installatie worden geconfigureerd.

Het netwerk moet de HTTP 1.1-standaard ondersteunen.

Servergebaseerd LAN sharing is de aanbevolen methode om te delen voor teams op hetzelfde LAN.

Laatste update: 15/09/2022