De snelheid en kwaliteit van de schermweergave hangt voornamelijk af van de prestaties van de grafische kaart. Voor Vectorworks gebruik je best geen ingebouwde kaart, maar een dedicated grafische kaart met een eigen geheugen van 2-8GB of meer.

Sommige Vectorworks-functies vergen meer van de grafische hardware dan andere. De schermsnelheid en -kwaliteit die de Vectorworks Graphics Module biedt voor de weergave van plattegronden en 3D-modellen, houdt rechtstreeks verband met de snelheid, de geheugengrootte en de ondersteunde functies van de grafische kaart. Bij gebruik van de juiste hardware levert Vectorworks snelle en vloeiende prestaties. Gebruik je oudere of incompatibele hardware, dan zal je merken dat Vectorworks aanzienlijk trager werkt.

Grafische kaarten moeten ten minste versie 2.1 van OpenGL ondersteunen. Kaarten die niet aan deze aanbeveling voldoen, zijn beperkt in functionaliteit en niet erg krachtig, vooral bij OpenGL-rendering. Over het algemeen geldt dat hoe krachtiger je grafische kaart is, hoe vloeiender je met Vectorworks kunt werken.

Laatste update: 11/06/2021