Grafische kaart instellen op Windows

Windows-computers hebben vaak twee grafische kaarten: een Intel-kaart en een dedicated grafische kaart. De Intel-kaart is zwakker en voldoet vaak niet aan de minimale vereisten voor Vectorworks. De dedicated kaart (AMD-Radeon of NVIDIA) is beter geschikt  voor software als Vectorworks.

Vectorworks maakt standaard gebruik van de Intel-kaart. Dat los je op door via onderstaande stappen zelf aan te geven dat je computer altijd de dedicated kaart moet gebruiken voor Vectorworks:

• Klik op de startknop en ga naar ‘Instellingen’.

• Zoek via de zoekbalk naar de ‘Grafische instellingen’.

• Klik dan op ‘Bladeren’ en selecteer de Vectorworks-applicatie in het nieuwe venster. Klik op ‘Toevoegen’ om je Vectorworks-versie aan de lijst toe te voegen.

• Selecteer vervolgens je Vectorworks-versie en klik op ‘Opties’. Een nieuw dialoogvenster zal openen.

• Kies voor de optie ‘Hoge prestaties’ als je computer over een dedicated grafische kaart beschikt. De naam van die kaart is onderaan aangegeven. Klik op ‘Opslaan’ om te bevestigen.

• Herstart de computer.

Laatste update: 26/04/2022