Vectorworks installeren

Na het downloaden van je Vectorworks-installer hoef je enkel nog je ontwerpsoftware te installeren. Volg daarvoor onderstaande handleiding:

• Open de Vectorworks-installer:
    • Windows: Klik met de rechtermuisknop op het .zip-bestand en kies voor ‘uitpakken’ in het contextmenu. Uitpakken is belangrijk, want rechtstreeks openen vanuit een .zip-bestand kan voor installatieproblemen zorgen. Dubbelklik na het uitpakken op het .exe-bestand.
    • macOS: Dubbelklik op het .dmg-bestand.
  • Klik rechts onderaan op ‘Aan de slag’.
  • Geef het juiste serienummer in. Kijk indien nodig hier na met welk serienummer je aan de slag kunt gaan.
    Voor een volwaardige testversie die gedurende 7 dagen zonder beperkingen gebruikt kan worden, neem je contact op met het salesteam in Nederland of België.

Klik daarna op ‘Volgende’.
  • Lees de licentie-overeenkomst, vink de goedkeuring aan en klik op ‘Volgende’.

• Lees het leesmij-document en klik op ‘Volgende’.

• Vectorworks maakt nu zelf een programmamap. Voor macOS gebeurt dit bij Applications, op Windows bij Program Files. Dit is de optimale locatie voor je software, dus verplaatsen of aanpassen is niet nodig.

Help mee je Vectorworks-versie te verbeteren door ‘Ja, ik wil graag Vectorworks helpen om mijn ervaring te verbeteren door gebruikersgegevens te verzamelen’ aan te vinken. Deze gegevens bevatten geen persoonlijke informatie, maar betreffen enkel de informatie die het programma intern verwerkt. Klik vervolgens op ‘Installeer'.

• Je Vectorworks-versie wordt nu op je computer geïnstalleerd. Zorg voor een stabiele internetverbinding, zodat de installatie vlot verloopt. Wanneer de installer klaar is, kan je Vectorworks onmiddellijk opstarten. Veel ontwerpplezier!

Heb je nog vragen over de installatie, neem dan contact op met ons supportteam.

LET OP

Elke licentie kan op 2 computers geïnstalleerd worden. Gelijktijdig gebruiken is niet mogelijk.

TIP

Zet je eigen bibliotheken makkelijk om via de migratie-assistent.

Laatste update: 23/10/2023