Vectorworks bibliotheken migreren

Bibliotheken aangemaakt in een vorige Vectorworks versie kunnen omgezet worden naar je huidige Vectorworks. De migratie-assistent laat deze omzetting vlot verlopen.

1. Wanneer je jouw nieuwe Vectorworks voor het eerst opstart verschijnt er een venster dat vraagt of voorgaande bibliotheken gemigreerd dienen te worden. Klik hierbij op “Ja”. Een nieuw pop-up venster zal openen. Je kan de migratie- assistent ook handmatig oproepen via het menu Extra/migratie-assistent…
  2. Klik op Volgende.

3. Selecteer de vorige gebruikersmap:
    • Windows: C:\Gebruikers\ (gebruikersnaam) \AppData\Roaming\Nemetschek\VectorWorks\202X\NLD
    • macOS: (gebruikersnaam)\Bibliotheek\Application Support\Vectorworks\202X\NLD
  4. De gegevens zullen standaard omgezet worden naar de gebruikersmap van je nieuwe Vectorworks versie. Klik op Bladeren indien de migratie naar een andere map moet gaan.Klik terug op “Volgende”.
  5. Voor interiorcad: Zorg er voor dat de 3 opties onder “Gegevens insteekmodules” aangevinkt zijn
  6. Klik op volgende.
  7. Door op “Migreer” te klikken zullen alle bestanden omgezet worden. Klik op “OK” wanneer een nieuw pop-up venster aangeeft dat documenten productafhankelijk zijn.
  8. Aan het einde van de migratie verschijnt er een lijst met alle gemigreerde bibliotheken. Klik op “Voltooi” om de migratie te beëindigen.
  9. Voor interiorcad: herstart je Vectorworks-programma, zo worden je materialen en beslag database ingeladen.
  10. Klik in het hulpbronnenbeheer op het actie-icoon en kies vervolgens voor de optie “Bibliotheken bijwerken”.

Heb je nog vragen over de installatie, neem dan contact op met ons supportteam.

Laatste update: 08/03/2024