Raam over meerdere bouwlagen

Door onderstaande stappen te volgen is het mogelijk een raam of deur te plaatsen over meerdere bouwlagen.

1. Maak het raam of de deur aan.
  2. Plaats het raam of de deur in de muur van de onderste bouwlaag. Een raam of deur kan zijn invoeging maar in één muur hebben. Hierdoor is er nog geen uitsnijding in de bovenste bouwlaag.
  3. Kopieer het raam of de deur naar de muur van de bovenste bouwlaag. Controleer in 2D/Plan-aanzicht of de beide ramen/deuren op dezelfde plaats staan.
  4. Selecteer het raam of de deur van de bovenste bouwlaag. Pas in het infopalet volgende instellingen aan:
    • Pas de invoeghoogte aan zodat de hoogte van het raam overeenkomt met die van de onderste bouwlaag.
    • Kies bij Weergave voor de optie “Hybride opening” zodat het raam enkel een 3D-opening en een 2D/Plan-weergave heeft. De optie Hybride beschikt ook over een 3D-weergave. Deze moet actief staan in de onderste bouwlaag.
    • Vink de optie “Neem op in raamstaat” uit. Anders wordt het raam dubbel geteld in de raamstaat.
    • Pas bij snijvlak Z de snijhoogte aan zodat je snijdt door het bovenste deel van het raam of de deur.

Laatste update: 28/11/2022