Voorkeurenbalk instellen

De actieve voorkeuren zijn een lijst van verschillende opties uit de Voorkeuren Vectorworks en het Voorkeuren document. Deze voorkeuren worden vaak gebruikt, daarom is het handig om ze sneller bij de hand te hebben.

Standaard staan er vier voorkeuren actief: Zoom in op lijndikte, Instellingen coördinatenbalk, Standaard 3D-projectie en Standaard rendermethode.

Het is mogelijk om extra opties zoals Toon modelbegrenzing of Slagschaduw toe te voegen aan de balk via de pijl rechts en vervolgens de voorkeur te activeren door voor de tekst te klikken.

Bij sommige opties worden de standaardwaarden ingesteld. Kies je bijvoorbeeld bij Standaard rendermethode voor de “Shaded” ipv “Draadstructuur”, dan verschijnt er automatisch een 3D-zicht met de shaded renderstijl wanneer je van een 2D/plan naar een 3D-weergave gaat.

Laatste update: 02/03/2023