Gemeenschappelijke bibliotheek gebruiken

Beschik je over een Vectorworks-uitbreidingsmodule dan kan je door een werkgroepomgeving te creëren op eenvoudige wijze mappen met specifieke bestanden over het netwerk delen met collega’s. Het kan gaan om bestanden die voor alle gebruikers steeds beschikbaar moeten zijn, zoals sjablonen, symbolen en werkomgevingen. Maar het kunnen ook bestanden zijn die tot een bepaald project behoren.

Door de bestanden op een gedeelde locatie te plaatsen, kan elke gebruiker die dan toegang nodig heeft tot deze bestanden, de gedeelde netwerkmap in het dialoogvenster ‘Voorkeuren Vectorworks: Bestandslocaties’ aanduiden als werkgroepmap. Hierdoor wordt de inhoud beschikbaar in Vectorworks via paletten en dialoogvensters alsook via het Hulpbronnenbeheer en de Hulpbronnenkiezer. Afhankelijk van de inhoud kan een specifieke mappenstructuur nodig zijn.

Onderwerpen van de video:

01:15Hulpbronnenbeheer Werkgroepbibliotheek
01:40Instellen van locatie: Voorkeuren Vectorworks > Bestandslocaties
02:00Gebruikersmap openen - Bibliotheek mappenstructuur
03:00Structuur van Bibliotheek > Standaarden
03:40Een werkgroepbibliotheek instellen
06:06De werkgroepbibliotheek bijwerken
07:40De locatie: eigen server versus Cloud server
10:00Oudere bibliotheken omzetten: Gegroepeerde omzetting/td>
11:30De werkgroepbibliotheek beheren

Ook te zien op Vectorworks University

Lees meer over dit onderwerp in Vectorworks Help:

Gemeenschappelijke bibliotheek gebruiken

Laatste update: 08/05/2023