Gebouwen tekenen voor iedereen

Ben je architect of een ontwerper in interieur(bouw), tuin, landschap, stedenbouw of entertainment: iedereen moet wel eens een gebouw toevoegen aan een ontwerp. In deze masterclass leggen we je laagdrempelig uit hoe je de architectuurtools in Vectorworks gebruikt om snel en efficiënt een gebouw te tekenen.

- Vectorworks gebruikersdagen 2020

Gebouwen tekenen voor iedereen - deel 1

Onderwerpen van de video:

00:27Import PDf
02:57Muren tekenen
04:01Type muurstijl selecteren via de hulpbronnenkiezer
05:18Buitenmuren tekenen - Aanvullende gereedschappen
05:58Binnenmuren tekenen - Aanvullende gereedschappen
08:54Buitenmuren tekenen dmv handmatige maatvoering
10:18
Binnenmuren tekenen dmv handmatige maatvoering
14:05Sneltoetsen en tips voor het tekenen van Binnen-en Buitenmuren
18:23
Hoogte van muren laten bepalen dmv ontwerplagen (in Organisatie)

Gebouwen tekenen voor iedereen - deel 2

Onderwerpen van de video:

00:00Vloeren dmv gereedschap Plaat
01:15Plaat dmv opvulling, gekoppeld aan de muren met Plaatstijl
03:00Verschillende vloerafwerkingen in één ruimte dmv virtuele muur
05:25Zichtbaarheid: klasse onzichtbaar zetten
06:05Begane grond: buitenmuren 'extra afstand onderaan' verlengen
07:45Buitendeuren plaatsen en instellingen aanpassen
13:45Ramen plaatsen en instellingen aanpassen (incl. hoekraam)
Binnendeuren plaatsen en instellingen aanpassen
Dak plaatsen, instellingen en dakstijl
20:25Van schilddak naar zadeldak
Laatste update: 14/03/2023
C
Carol is the author of this solution article.