Vectorworks Teamwerkserver installeren

Na het downloaden van je Teamwerkserver-installer hoef je enkel nog je aanvullende software te installeren. Volg daarvoor onderstaande handleiding:

• Pak het "Project Sharing Server Installer.zip" document uit:
    • Windows: Klik met de rechtermuisknop op het .zip-bestand en kies voor ‘uitpakken’ in het contextmenu. Uitpakken is belangrijk, want rechtstreeks openen vanuit een .zip-bestand kan voor installatieproblemen zorgen.
    • macOS: Dubbelklik op het .zip-bestand
  • Open de installer:
    • Windows : Dubbelklik op het .exe-bestand.
    • macOS: Dubbelklik op het .pkg-bestand.
  • Een nieuw dialoogvenster "Installeer Project sharing server" zal openen. Ga naar het tabblad "Server Options".
  • Kies onder "Project Directory" de locatie waar alle projectbestanden van teamwerk bewaard zullen worden. Standaard zal de installatie een map "Projects" lokaal aanmaken. Pas de locatie aan indien gewenst.
  • Voor macOS: Klik op "Ga door"
  • Klik op Installeer.
  • De Netwerkserver is nu geïnstalleerd, sluit de installer af.

Rechten op macOS instellen

Wanneer de Netwerkserver geïnstalleerd is op macOS 10.13 of recenter en de FileVault geactiveerd is, raden we aan nog enkele instellingen aan te passen zodat de Netwerkserver volledige toegang krijgt. Deze instellingen zijn enkel nodig op de servercomputer.

• Open de systeeminstellingen en ga naar “Privacy en beveiliging”. Klik rechts op “Volledige schijftoegang”

• Klik links onderaan op het + icoon. Een nieuw Finder-venster zal openen.

• Ga naar /usr/local/bin/

• Selecteer het bestand “psserverd” en klik op “Open”

• Activeer “psserverd”

De installatie is gelukt wanneer de map "psserverd" terug te vinden in onder:

• Windows: C:/ProgramData
  • macOS: /Library/Application Support/psserverd/scripts/
Laatste update: 16/02/2024