Download Artlantis export voor Vectorworks

Vanaf Vectorworks 2022 is de export naar Artlantis 2019 en Artlantis 6.0/6.5/7.0 niet langer standaard aanwezig in je software. Je kan de plug-in wel zelf toevoegen.

De export naar Artlantis 2020/2021 en andere Artlantis-commando’s zijn wel nog aanwezig in je Vectorworks-programma.

Vanaf Vectorworks 2023

ARTLANTIS PLUG-IN TOEVOEGEN AAN VECTORWORKS

• Ga naar het menu Help/Installeer partnerproducten…, een nieuw dialoogvenster zal openen
  • Klik op het product Artlantis Export
  • Klik op de knop ‘Installeer’
  • Wanneer de installatie voltooid is zal een pop-up venster vragen om Vectorworks te herstarten.

ARTLANTIS PLUG-IN TOEVOEGEN AAN DE WERKOMGEVING

• Ga naar het menu 'Extra/Werkomgevingen/Bewerk de actieve werkomgeving'. Een nieuw dialoogvenster zal openen.
  • Pas de naam van de werkomgeving aan door er bijvoorbeeld '+Artlantis' aan toe te voegen. Op die manier wordt je originele werkomgeving niet aangepast.
  • Ga naar het tabblad 'Menu’s'.
  • Zoek in de linkerkolom naar het commando 'Artlantis Export…' onder 'Import/Export'. Versleep het commando naar de rechterkolom onder Bestand/Exporteer en klik op 'OK'.

Vectorworks 2022*

ARTLANTIS PLUG-IN INSTALLEREN

• Download de plug-in en pak hem uit**. Je zal een .vwlibrary-bestand zien.
  • Sluit je Vectorworks af.
  • Open de programmamap van je Vectorworks-versie.
    • Windows: C:\Programme files\Vectorworks\202X
    • macOS: Apps\Vectorworks\202X
  • Sleep de bestanden naar de juiste map:
    • Windows: sleep het .dll bestand in de programmamap. Het .vbl bestandversleep je naar de map ‘Plug-ins’.
    • macOS: sleep het .vwlibrary-bestand naar de map ‘Plug-ins’.
  • Herstart je Vectorworks. De export-opties zijn nu toegevoegd aan het menu ‘Bestand/Exporteer Artlantis…’.

Artlantis 2019 Artlantis 6/6.5/7

* LET OP

De plug-in is niet compatibel met de nieuwe Apple M1 processor.

**

Op macOS is het belangrijk om de bestanden uit quarantaine te halen alvorens ze uit te pakken. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen:

• Open het Terminal-programma.
  • Plak de tekst ‘xattr -d com.apple.quarantine’ achter de aanwezige tekst. Voeg op het einde een spatie toe.
  • Sleep het .zip-bestand op de Terminal en klik op Enter.
  • Dubbelklik op het gecomprimeerde bestand om het uit te pakken.
Laatste update: 02/03/2023